Attacus fabrik i Strömsund.

Ser inte allt för mörkt ut enligt konkursförvaltaren

nyheter

2023-04-7 Efter att Attacus stomsystem betong begärde sig i konkurs och meddelade detta på tisdag morgon tog konkursförvaltare Jan Lindahl över verksamheten. Nu meddelar Lindahl till P4 Jämtland att det finns intressenter som kan tänkas ta över.

Konkursförvaltare Jan Lindahl uppger att det finns intressenter som hört av sig och vill driva företaget vidare. Några har hört av sig och han ser det som något positivt. Men än är det för tidigt att dra några växlar om framtiden för cementvarufabriken i Hammerdal och Strömsund.

Cementvarufabriken i Hammerdal är en av Europas modernaste och fabriken i Strömsund är stor och modern med hög kapacitet. Därmed finns också intressenter att ta över och driva verksamheten vidare.

Enligt Lindahl jobbar man nu med att de anställda får ut sin lön. Att se över pågående projekt. Att göra nya kalkyler och om det finns förutsättning att gå vidare. Idag råder givetvis förstämning över att Attacus stomsystem betong gått i konkurs och närmare 100 personer får lämna sina jobb.

Det här är också ett tungt faktum för de ansvariga för Strömsunds kommun, kommunalrådet Susanne Hansson och oppositionsrådet Simon Högberg i spetsen,  som i nuläget gör allt för att finna möjliga lösningar för de som mister sitt arbete. Bland annat ser de över vilka olika utbildningsmöjligheter som kan erbjudas.

Men enligt konkursförvaltaren Lindahl är han rätt optimistisk, det framkom under P4 Jämtlands intervju.

Text o Foto: Barbro Ericson

 

 

affarsnyttnorr