Så stänger Sverige ner ytterligare

nyheter

2021-01-9 Under fredagen klubbades den nya pandemilagen igenom av riksdagen, uppges i ett pressmeddelande.

Från och med söndag gäller nya regler för bland annat butiker, gym och badhus. De nya reglerna innebär bland annat att varje person ska ha 10 kvadratmeter att disponera, och att samtliga verksamheter ska räkna ut ett maxantal för hur många som får vistas i lokalerna. Bryter verksamheterna mot de nya reglerna kan de straffas med vite och riskerar även att stängas ned.

Stefan Löfven meddelade också att den gräns på åtta personer som tidigare gällt för offentliga sammankomster, nu också gäller för privata tillställningar.

– Från och med nu på söndag gäller det också privata tillställningar i festlokaler, föreningslokaler andra platser som hyrs ut, och där införs också en deltagargräns på maximalt åtta personer, berättade statsministern.

Under fredagen meddelade också Folkhälsomyndigheten 171 nya registrerade dödsfall med corona. Totalt har nu 9 433 personer avlidit i sviterna av covid sedan pandemins början.

Folkhälsomyndigheten skulle också släppa statistik över hur många som har vaccinerats i Sverige, men meddelade att de siffrorna dröjer till början på nästa vecka.

affarsnyttnorr