Pressbild Skistar.com

Så coronasäkras Åre inför vintersäsongen

nyheter

2020-09-11 Vintersäsongen 2019/2020 blev annorlunda då Åre tvingades att stänga skidanläggningarna tidigare på grund av covid-19. Inför vintern jobbar Åre Destination tillsammans med SkiStar och flera aktörer i kommunen och regionen för att kunna öppna skidsäsongen tryggt och säkert för både gäster, medarbetare och invånare.

Arbetet med att förbereda inför höst- och vintersäsongen pågår för fullt hos alla aktörer i Åre Destination. Till skillnad från tidigare år är coronasituationen högt upp på agendan och hur detta kommer att påverka näringen som helhet och de enskilda verksamheterna.

Vi lämnar en välbesökt sommar bakom oss och som en av Sveriges största vinterdestinationer är det viktigt att vi har en samsyn inför vintern för att skapa trygghet och säkerhet för alla i Åre. Att ha en dialog med berörda aktörer, lära av tidigare erfarenhet och agera därefter är oerhört viktigt, säger Therese Sjölundh, vd för Åre Destination i ett Pressmeddelande.

För att dela erfarenheter och få en gemensam syn på hur man ska hantera coronasituationen framöver har Åre kommun bjudit in destinationsbolaget till ett antal samrådsmöten i september tillsammans med näringslivet i Åre, vården och räddningstjänsten.

En av de stora aktörerna och drivande i dialogen tillsammans med Destination Åre är SkiStar Åre med sina skidområden i Åre By, Björnen, Duved och Tegefjäll.

– Våra gästers och medarbetares välbefinnande kommer i första hand och vi kommer säkerställa att vår miljö känns trygg och säker för alla som besöker oss och som arbetar hos oss i vinter. Här är det viktigt med ett gemensamt förhållningssätt till coronasituationen för alla berörda i Åre. Vi hann ju redan i vintras genomföra ett antal försiktighetsåtgärder för att hantera köbildning och trängsel även om alpin skidåkning i sig är en kontaktfri utomhusaktivitet, säger Niclas Sjögren Berg, destinationschef för SkiStar Åre.

Ett första samrådsmöte äger rum den 14 september i Åre. Målet är att i början av oktober ha en färdig samsyn framåt hur man hanterar covid-19 i Åre i vinter. Folkhälsomyndighetens rekommendationer och utvecklingen kring coronaviruset kommer också att följas tillsammans med branschriktlinjer och dialog med organisationer som SLAO, Svenska Skidanläggningars Organisation.

Upplagd text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr