Rotary delar ut alternativa kulturpriset

nyheter

2024-07-9 Under nationaldagen så delade Strömsunds Rotaryklubb, gm Presidenten Tommy Persson och kassören Anders Harlin, ut det sedvanliga och enligt tradition i snart 15 år, "alternativa" kulturpriset. Priset bestod av en penningsumma, diplom och blommor.

Klubben har som målsättning att försöka hitta de lite ”udda fåglarna” som inte alltid uppmärksammas inom kulturen men som bidrar både historiskt och aktivt till att bredda kommunens utbud inom området. Som nämnas har klubben honorerat allt ifrån bilbyggare, tatuerare, författaren, konstnärer och fotbollstränare m,m. ”Allt är kultur och ligger alltid i betraktarens ögon”, så ser klubben på detta, skriver Rotary Strömsund.

Årets kulturpristagare är verkligen värda att uppmärksammas.

Bröderna Lars och Stefan Rislund tar emot priset av Tommy Persson.

Året kulturpris delades ut till tre personer, dels till bröderna Lars och Stefan Rislund för mångårig tillverkning av allehanda möbler i sitt snickeri, som även deras släkt bakåt i tiden verkat för, och dels fick de priset för den idag etablerade tillverkningen av det lokala Gin och Whiskeymärket ” Vattudalens Whiskey”, som till och med serverats till våra kungligheter på Nobelmiddagen.

Motiveringen lyder:

Genom ett mångårigt gediget hantverk med hög kvalitet och finish har man möblerat såväl slott som koja. Sedan 2015 har man byggt upp en ny verksamhet med långsiktiga mål.
Med god känsla för råvaran av yttersta höga kvalitet och med mystik o finess skapar de omskrivna drycker vid Vattudalens strand som skålats av Nobelfestens deltagare och spridits över världen.

Sven Olof Lindman i Hoting, Hotingtravets ”Gudfar”.

Den tredje pristagaren blev Sven Olof Lindman i Hoting, Hotingtravets ”Gudfar”, som sedan 60 talet arbetat fram dagens fantastiska tävlingar, han har verkligen varit ett föredöme inom travsporten. Han framhöll särskilt att priset bör delas på flera , då han har många runt sig som jobbar med tävlingen.

Motiveringen lyder:

Mr. Hoting Travet var själv med och byggde landbanan 1967 och är sedan dess engagerad i travet i Hoting. Sven-Olov lyckas alltid entusiasmera ”gänget” runtomkring och gör tillsammans med dem Travveckan till den stora årliga festen i Hoting med trav och annat skoj. Sven-Olov´s bedrift har gjort Travveckan vida känd med nya och återkommande besökare från alla håll.  

Upplagd text: Barbro Ericson

Foto: Anders Andrée

affarsnyttnorr

Kommentarer är avstängda.