Röda korset Kupan i Hammerdal har växt ur kostymen. Utökar ytan – Nyinvigning inom kort

nyheter

2024-02-28 Det är full snurr på Röda korset Kupan i Hammerdal. Varor kommer in i en strid ström och det är köptrogna kunder i butiken. Behovet av en större lokal har funnits en längre tid och när företaget i lokalen bredvid flyttade så tog man chansen att öppna upp emellan för att få mer yta och snart väntar nyinvigning. 

På Röda korset i Hammerdal har man som vanligt fullt upp. Det kommer in mycket av både kläder, heminredning och annat. Det har gjort att man nu utökat ytan med 170 kvm och öppnat upp till lokan bredvid. Ett måste för att få plats med allt då man växt ur kostymen.

Nu huserar man på en yta stor nog för att även kunna ta emot möbler. Ja här finns lite av varje. Från kläder, inredning, möbler, hantverk och mycket mer. Bara miljön med montrar i butiken är värt ett besök och en nyinvigning sker torsdag 7/3 klockan 12-17. Då blir det visning av lokalerna, underhållning och tilltugg.

 

Fakta om Röda korset:

Röda korset är Sveriges största humanitära frivilligorganisation, med cirka 25 000 volontärer i drygt 400 lokalföreningar över hela landet. Organisationen tillhandahåller stöd och trygghet under kriser, delar ut mat och kläder vid ekonomisk brist, ger läxhjälp och skapar bistår med mötesplatser och efterforskning av saknade anhöriga.

Kupan gör skillnad i krisartade situationer

Röda korset Kupan Hammerdal har under 2023 skänkt till Världens barn, Kris och katastroffonden och nödställda i Ukraina.  En total summa på imponerande 77 778 kronor.

Text och bild: Cathrine Blixth

affarsnyttnorr