Robin Bryntesson både upprymd, stolt och glad över utmärkelsen. Arkivbild: Barbro Ericson.

Robin Bryntesson årets Gregorius

nyheter

2021-04-29 Utmärkelsen Årets Gregorius tilldelades skidprofilen Robin Bryntesson från Rossön. Robin fick under torsdagen ta emot diplom, blommor och Gregoriusstaven som tillverkas av Gjermund Runsten. Staven pryds av symboler från Jämtland, mottagarens namn och personligt utmärkande saker för vinnaren i fråga.

Hedersutmärkelsen, årets Gregorius, delas ut till en person som med föredömligt engagemang driver och utvecklar en idé eller företeelse som positivt påverkat vårt läns profil.

Motiveringen lyder:
Robin Bryntesson är en framgångsrik längdskidåkare med mycket energi som inte är rädd för att bjuda på sig själv. Han är också guide för längdskidåkare på internationell nivå inom Parasport. Som diabetiker har Robin engagerat sig för barn med diabetes och driver sedan 2011 sommarlägret ”Sockertoppen”. Med hjälp av sponsorer, volontärer och insamlingar lockar han barn och ungdomar från hela landet till lägret. Under sin vistelse får barnen träffa läkare, diabetessköterskor och annan utbildad personal och får tips och råd om hur de ska tyda kroppens signaler. Genom lekar och aktiviteter visar Robin barnen att ingenting är omöjligt och att rörelse och kost är viktigt. Genom att lära känna andra med samma sjukdom stärks barnens självförtroende och känsla av samhörighet. Robin är en fin förebild och en kraft för länet och hela Sverige.

Priset Årets Gregorius delades ut i Östersund av Destination Östersund, Östersund Handel, Swedbank och Östersundsposten. I juryn sitter även Jamtli.

Text upplagd av Cathrin Blixth

affarsnyttnorr