Ringde Polisen att föraren saknar körkort – ledde till mycket annat

nyheter

2020-07-19 En privatperson larmade Polisen efter att ha sett en yngre kille köra bil men saknar körkort. Polisen ryckte ut men föraren vägrade stanna på tecken. Det blev en biljakt som ledde mot Rotnäset där föraren så småningom stannade och kunde gripas. Då hade två fotgängare fått hoppa av vägen för att inte bli träffad av bilen. Vid närmare kontroll av föraren uppdagades flera olika brott.

Polisen ska ha kommit i fatt bilen som körde efter Alanäsvägen och där försökt stoppa föraren. Han vägrade stanna och det blev en biljakt som slutade vid Rotnäset i Strömsund. Där hade ett par som kom gående fått hoppa av vägen för att inte bli träffad av bilen.

Bilföraren och hans passagerare, två ungdomar, fanns i bilen och vid kontroll så visar det sig att föraren inte enbart saknar körkort utan bilen var stulen i Gäddede under natten. Bilägaren hade anmält stölden och i bilen hade han en TV men när Polisen stoppade bilen fanns ingen TV där. Då beslutades om husrannsakan i förarens bostad och mycket riktigt, där fanns bland mycket annat stöldgods TVn och en El-cykel och narkotika. Föraren uppvisar tecken på att vara narkotikapåverkad vid gripandet.

Båda ungdomarna togs med av Polisen.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr