Returen i Ytterån har satt spaden i jorden

nyheter

2023-06-21 Nu har Olof Björklund vid Returen i Ytterån gått från ord till handling. Vilket innebär att företaget satt spaden i jorden för en ny anläggning att ta emot skrot också i Strömsund.

Olof Björklund, Returen i Ytterån AB, som drivit skrotfirma flera år har också gett privatpersoner och företag i Strömsund möjlighet att lämna skrot vid en uppställningsplats på Näsviken, en mindre variant med container. Men den har han tagit bort och satsar nu i större skala på att bygga en återvinningsplats på det nya  industriområdet Vallen, mitt emot Engcon i Strömsund.

På tisdag fanns Olof på plats för att se över den slutliga planeringen och sista förberedelserna med markarbete inför uppförandet av anläggningen.  Han har hyrt in maskiner, men med egen personal, för arbetet och att sätta stolpar för inhägnad av området. Det finns efterfrågan för en riktig skrothantering i kommunen och då är det viktigt med en ordentlig anläggning:

-Jag har inte kvar uppsamlingsplatsen på Näsviken utan nu byggs en permanent återvinningsplats för skrot. Kommunen har gett bygglov för en lagerhall/tältbygge, en barack och en container på området. Om allt går enligt beräkningarna ska anläggningen vara klar efter semestern för att ta emot skrot. Det finns stor efterfrågan av en sån här anläggning i Strömsunds kommun. Jag beräknar att ha bemanning en dag i veckan när allt kommer igång.

-Vi får återkomma lite längre fram för att ge information om användningsområde, uppger Olof Björklund vid Returen i Ytterån AB.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr