Rattfull bilist körde utan vett och sans

nyheter

2020-11-23 På lördag kväll var det en full bilist som var ute och körde i Strömsund och satte skräck i folk. Polisen larmades men de fanns närmast i Östersund. Det blev till slut några rådiga personer i gruppen Grannsamverkan som kunde stoppa vansinnesfärden.

Föraren var ordentligt berusad men körde bil och vägrade stanna. Folk uppmärksammade hur han efter Lövbergavägen mejade ner en trafikdelare därefter fortsatte han mot samhället. Ömsom på höger ömsom på vänster sida av vägen. Trafikanterna fick hålla undan för att inte kollidera med fordonet som framfördes helt utan kontroll.

Några från gruppen Grannsamverkan var ute och körde på byn och efter att de upptäckt bilistens framfart följde de efter och försökte få föraren att stanna, utan att de lyckades med i första taget. Flera personer hade sett färden och ringde Polisen. I Strömsund fanns ingen på plats utan de fanns närmast i Östersund.

Till slut kunde föraren stoppas sedan han kört in i en stenmur utanför EFS på Lagmansgatan. Tack och lov blev ingen person skadad och enligt uppgiftslämnaren så kunde personerna från Grannsamverkan av en slump nå en Polis i Strömsund som var ledig men som kunde komma till hjälp.

Nu uppges att Strömsund kommer inom kort att få några fler poliser till orten. Något som medborgarna ser fram emot.

Text: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr