Bilden har ingen direkt koppling till reportaget.

Räddningstjänsten rycker ut efter larm om villabrand Strömsund

nyheter

2022-06-19 Vid 22-tiden på söndagskväll larmades SOS att det uppstått rökutveckling i köket i en villa på Gärdinsvägen i Strömsund och att det brann. Räddningstjänsten beordrade ut styrkan från Strömsund som snabbt va på plats samt från Hoting och Hammerdal.

Enligt Räddningstjänstens inre befäl Anders Lögdal kom larmet in vid 22-tiden på söndagskväll att det var rökutveckling i en villa på Gärdinsvägen i Strömsund och att det brann.  Räddningsstyrkan från Strömsund kom snabbt till platsen och därefter anlände styrkor från Hammerdal och Hoting. En ambulans kom också till platsen.

Det hade uppstått rökutveckling i köket och vid första kontakt med Räddningstjänsten ska det vara bekräftat att det brinner i huset, uppger Lögdal.

Branden ska ha startat i köket av någon anledning, sedan spridit sig mot vinden och fått fäste även i resten av huset, det var första informationen. Men strax före klockan 23.00 syns ingen öppen eld och Anders Lögdal uppger att branden är under kontroll men villan är rökskadad. Nu återstår någon timmas efterarbete uppger han.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr