Pressbild. SOS.eu

Psykoterapijour – om du behöver prata om pandemin

nyheter

2020-06-3 Strömsunds kommun går nu ut med ett erbjudande till de personer som känner sig oroliga för Coronapandemin. Ett dagsläge som påverkar oss alla på olika sätt. Nu är cirka 15 legitimerade psykoterapeuter i länet redo att helt ideellt ta emot samtal från dig som bor i länet som på något sätt drabbats av covid-19 och behöver få prata om det.

Psykoterapijouren är ett samarbete mellan Region Jämtland Härjedalen och Föreningen för legitimerade psykoterapeuter i Jämtlands län. Psykoterapeuterna arbetar ideellt några timmar på vardagskvällarna, uppger Strömsunds kommun.

Anonymt, gratis och med full sekretess

Ditt samtal kopplas via regionens växelnummer 063-15 30 00 direkt till tjänstgörande psykoterapeut. När växeln svarar ska du fråga efter psykoterapijouren så kommer du rätt. Jouren bemannas fram till den sista juni i en första omgång, och telefontiden är klockan 18.00–20.00 på vardagar.

Vem kan ringa?

Målgruppen är invånare i Jämtlands län som på något sätt drabbats av corona och behöver prata med någon om detta. Ingen dokumentation eller journalföring kommer att ske, och du kan få vara helt anonym om du så önskar. Även den psykoterapeut som du pratar med är anonym. Det du kan få hjälp med är råd och stöd kring psykiskt mående. Du kan inte få svar på frågor om smittskydd eller prognoser med mera.

Samtalet är kostnadsfritt, förutom eventuell uppringningskostnad via ditt telefonbolag.

Upplagt: Barbro Ericson

affarsnyttnorr