Problem att boka tid för Covid-vaccin

nyheter

2021-03-3 Några har hört av sig till Affärsnytt Norr för att berätta om stora problem att komma fram på telefon för 80-plusare som ska boka tid för Covid-vaccination i Strömsund. Telefonen är helt blockerad och att boka på nätet verkar heller inte ha kommit igång. Har sökt kommunikationschef Sara Nilsson på Region Jämtland-Härjedalen utan att lyckas.

Några personer har hört av sig som är 80-plusare som utan uppehåll ringt 063-142250 för att boka tid för Covid-vaccination. Började när telefonbokningningen öppnade klockan 08.00 idag onsdag och stängde klockan 12.00. Klockan 11.40 hade en man kommit in i telefonkön och en röst uppgav att det snart är din tur. Det lämnades samtidigt en information hur man ska gå tillväga inför vaccinationen. Att ha med sig legitimation och ifylld hälsoblankett som finns att hämta på nätet 1177.se, men när klockan var någon  minut efter klockan 12.00 kopplades väntetiden över till upptagetton och samtalet var därmed avslutat.

Att det är många som ringer och telefonkön snabbt blir fylld är helt naturligt och framför allt nu inför ett kommande vaccin. Men upplägget måste vara underdimensionerat i allra högsta grad.

Vi har sökt kommunikationschef Sara Nilsson på Region Jämtland-Härjedalen men möts bara av en telefonsvarare. Hon har inte hört av sig trots begäran. Det är intressant att få information om hur man hanterar telefonbokningen och bokning via nätet för det räcker inte att läsa sig fram. Det måste finnas någon ansvarig bakom som kan ge tydliga svar.

Så fort vi på Affärsnytt Norr får komma i kontakt med kommunikationschefen och har något att delge våra läsare så återkommer vi.

Text: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr