Polis Johnny Jonsson.

Polishelikopter återfann den försvunne mannen

nyheter

2020-06-12 Strax före klockan 14.00 idag fredag återfann Polisen den efterlyste mannen som inte hade kommit tillbaka till sitt boende i Strömsund i går kväll efter en promenad. Han återfanns med hjälp av polishelikopter.

Polisen i Strömsund Johnny Jonsson uppger att strax före klockan 14.00 så återfanns den man som varit försvunnen från ett boende sedan i går kväll. Flera polispatruller började söka tidigt i morse när de fick anmälan om att mannen inte återvänt efter en promenad.

Efter flera timmars sökande utan framgång så beslutades att rekvirera en polishelikopter som kom till deras undsättning.

Polishelikoptern flög över stora områden och bland annat följde de en skogsbilväg som går från Risselås i Strömsund ner mot Fångsjön. Sträckan kan röra sig om ett par mil från mannens boende.  I närheten av Fångsjön såg helikopterpolisen en man som gick längs vägen och signalementet stämde med den försvunne personen. Därmed fick en polispatrull från Strömsund köra ner mot Fångsjön och hämta upp mannen.

Trots att han varit ute under hela natten och inte hade varken mat eller dryck med sig så var han givetvis törstig. Men annars var han förhållandevis vid god vigör och nu tar Polisen honom tillbaka till boendet, uppger Johnny Jonsson som är tacksam över att det blev ett lyckligt slut tack vare helikopterinsatsen.

Text o Foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr