Polisen har gripit två misstänkta för skottlossning

nyheter

2023-08-13 Mitt på söndagen rapporterar polisen att två män har gripits söder om Lit misstänkta för att ha beskjutit en polispatrull i centrala Östersund på lördag kväll.

Gripandet uppges ha gått lugnt tillväga av de två männen, som inte är hemmahörande i länet efter skottlossningen mot polisen på lördag kväll i Östersund. En av männen kunde gripas söder om Lit och den andre greps på riksväg 87 utanför Östersund under söndag förmiddag.

Polisen uppger att de tror inte att det finns fler gärningsmän och tror inte att det finns någon fara för allmänheten. Bilen som männen körde har hittats på väg 744, väster om E45, och har tagits i beslag av polisen.

Männen har förhörts och har anhållits av åklagare. Brotten männen är misstänkta för är försök till mord och grovt vapenbrott.

Det har pågått en stor polisinsats sedan klockan 21 i går kväll, lördag.  Alla tillgängliga polispatruller, hundpatruller, drönare, helikoptrar samt regionala och nationella insatsstyrkan har deltagit.

En polispatrull sköt mot det misstänkta fordonet och det kommer rutinenligt utredas av polisens avdelning för särskilda utredningar. Ingen person skadades.

Utredningsarbetet fortsätter och förhör ska hållas, spår ska säkras och analyser ska genomföras, uppger polisen.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr