Piggets Spin of hope till förmån för Barncancerfonden

nyheter

2024-03-25 I lördags anordnades eventet Spin of Hope på många träningsanläggningar i Sverige till förmån för Barncancerfondens viktiga arbete. I Strömsund på Pigg o Frisk hakade man på som en av arrangörerna och det var totalt 25 deltagare under dagens lyckade event.
Spinning och välgörenhet gör gott och det är något som inte minst Strömsundsföretaget e-component tog fasta på. De hade deltagare från företaget som skiftade varje timme och höll en cykel igång från första passet till det sista. Det hela blev ett lyckat event där deltagaravgiften gick oavkortat till Barncancerfonden.
Anna-Karin Lundqvist, platschef på Pigg o Frisk summerar dagen med glädje:
-Det var kanon. Mycket positivt och bättre än vi vågat hoppas på. E-component hade en cykel igång från kl 7.00 till kl 19.00 och de byttes av varje timme, förutom två stycken som cyklade två timmar var. Piggets totala insamling blev 6.900 kronor.
Stämningen var på topp . Det var olika teman på passen och alla hjälptes åt att tjoa.
Alla pass började med att vi spelade upp ett röstklipp där ett barn tackade för att vi cyklade till förmån för Barncancerfonden, det var väldigt känslosamt att lyssna på och jag tror att det bidrog till att man förstod vad ändamålet var för.
Coop sponsrade med frukt och ICA Solbacken med dryck så deltagarna kunde hålla energin uppe, säger Anna-Karin Lundqvist.
Resultatet från alla arrangerade Spin of Hope event i Sverige under lördagen landade på  2 112 030 kronor. En helt enastående insats både av de som deltog i spinningen och de som skänkte en slant som gåva till ett behjärtansvärt ändamål.
Text: Cathrine Blixth
Foto: Privat
affarsnyttnorr