Pressbild. Foto: Magnus Rydholm

Peter Eriksson Skyttmon nyvald boss för Svenska Jägareförbundet

nyheter

2021-06-9 Vid Svenska Jägareförbundets årsstämma blev Peter Eriksson från Skyttmon vald till ordförande för förbundet under kommande år. En tung post med 157 000 medlemmar.

Peter Eriksson har varit Svenska Jägareförbundet troget under många år och 2000 blev han invald i länsföreningen Mitt Norrland och är nu inne på sitt elfte år inom Förbundsstyrelsen, men nu som ordförande. Han uppger själv att det här året kommer inte att vara likt något annat år.

Jag ville gå in för att försöka lösa en del knutar.  Jag vill att Svenska Jägareförbundet ska vara starkt och enigt. Det är så vi vinner jaktfrågor. Det är när vi jobbar ihop som vi får framgångar och lockar medlemmar, berättar Peter.

Peter Eriksson är 62 år och tack vare en tillmötesgående fru Siv-Britt så kan han fortsätta med det tunga uppdraget. Men givetvis blir det en hel del privata upplevelser som får läggas åt sidan ett tag.

-Ja nu får jag nog lägga resorna till Thailand åt sidan ett bra tag. ”Familjen har en lägenhet där som de åker till flera gånger per år, men nu blir det annat än ledighet framöver”.

-Nu kommer jag att satsa allt under det här året som ordförande. Jag vill arbeta för att få ett enigt förbund som inger trovärdighet. Det kommer bli många viktiga uppdrag runt förbundet och våra medlemmar, som idag är uppe i drygt 157 000, men också möten med våra ministrar, avslutar Peter Eriksson.

affarsnyttnorr