Man bygger, renoverar och lämnar. Tidens gång i dagens krisläge. Foto: Be

Pengar ska sparas – Barnavårdscentral i Strömsund flyttas

nyheter

2019-12-21 Barnavårdscentralen och Mödravårdscentralen ligger idag i en vacker del i utkanten av samhället. En idyllisk plats som har blivit påkostat med stora summor under senare år. Nu har Region Jämtland Härjedalen tagit beslut att flytta verksamheten upp till Hälsocentralen.

Personalen har inte vetat om vad som kommer att hända första dagarna på år 2020. Det blev en tråkig överraskning för många inblandad när de nu i dagarna fått veta att barnavårds- och mödravårdscentralen ska flyttas till Hälsocentralen. En flytt som ingen vetat om förrän nu senaste veckan kom dråpslaget.

Det har riktats hård kritik att flytta verksamheten ”Dunderklumpen” från ett vackert- lugnt och fint område med lokaler som rustats upp under senare år och som är anpassade för verksamheten. Att flytta till Hälsocentralen, med lokaler som inte närmelsevis är så ändamålsenliga som ”Dunderklumpen” är ett dråpslag.

De socialdemokratiska oppositionsråden i Region Jämtland Härjedalen är också kritiska till beslutet och givetvis de lokala politiska företrädarna Ann-Marie Johansson (S) och Bengt Bergqvist (S).

Man kan säga att beslutet, att flytta från Dunderklumpen till Hälsocentralen är att slå sönder en väl fungerande verksamhet ,där barn och familjecentralen ligger i samma byggnad. Allt har sin grund i besparingar och har upprört känslor hos många.  Oppositionsråden anser att det är viktigt att ha öppen förskola och socialtjänst i samma byggnad som de verksamheter som regionen nu har beslutat att flytta.

Det är snabba beslut och snabba förändringar, för redan den 7 januari 2020 ska flytten vara igång.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr