Patrik Jemteborn ny näringslivschef i Strömsund

nyheter

2023-06-29 Den 1 oktober tillträder Patrik Jemteborn som ny näringslivschef i Strömsunds kommun. Det uppges i ett pressmeddelande.

Patrik Jämteborn har de senaste två åren arbetat med uppbyggnaden av organisationen för skid-VM i Trondheim 2025, tidigare har han även lett arbetet med två världsmästerskap i regionen.

Patrik Jemteborn är född och uppvuxen i Östersund och har under de senaste 15 åren arbetat med flera stora internationella vintersportevenemang, närmast i ledningsgruppen för skid-VM 2025.

Bland många andra saker så var han via engagemanget under VM-året 2019 med i uppbyggnaden av konceptet Ta Steget som var Region Jämtland Härjedalens inflyttningssatsning där länets kommuner och arbetsgivare samarbetar för att öka attraktionen för att flytta till regionen. 

En nyckelroll för kommunens utveckling

I kommunen finns omkring 1.100 företag som bidrar till en stor branschbredd. Som näringslivschef i Strömsunds kommun får Jemteborn en nyckelroll i kommunens utveckling och framtid som en attraktiv kommun med god tillväxt och bra företagsklimat. Han ska leda det strategiska och operativa arbetet gällande näringslivsutveckling utifrån ett lokalt, regionalt, nationellt och internationellt perspektiv.

Patrik Jemteborn tillträder tjänsten den 1 oktober.

  • I mina tidigare uppdrag har jag sett hur kreativ samverkan mellan viktiga samhällsaktörer som näringsliv, kommun, idrott och kultur skapar attraktion för plats, event och affärer. Jag känner mig oerhört inspirerad och motiverad att få bidra med mina erfarenheter och min entusiasm. Vi har allt att vinna. Heja Strömsund – heja oss!, säger han.

”Givande samarbete”

Kommundirektör Anneli Svensson är glad över att rekryteringen nu är klar och ser fram emot ett givande samarbete inom ett viktigt utvecklingsområde.

  • Patrik kommer att ha ett tydligt uppdrag att arbeta med företagsklimatet. Med sitt breda kontaktnät och stora samhällsengagemang tror jag att han kommer bidra till att sätta Strömsund och våra företagare på kartan, säger Anneli Svensson.

Upplagd text: Barbro Ericson

Pressbild.

affarsnyttnorr