Oro om Backe hälsocentral

nyheter

2024-06-28 Det råder ovisshet och frustration vad som kommer hända med Backe hälsocentral. som under år rankats som en bland de bästa i landet. Men nu blir det sommaruppehåll.

En distriktsläkare och en distriktssköterska sade upp sig från Backe hälsocentral under våren.  En hälsocentral som under flera år rankats bland de bästa i landet enligt en patientenkät.

Nu står det klart att hälsocentralen kommer hålla stängt fyra veckor under sommaren och att stängningen beror på lägre bemanning under sommaren.

Under perioder som exempelvis sommaren går hela vårdsverige ner i bemanning för att erbjuda sina anställda fyra veckors semester. Verksamheten kommer fortsatt erbjuda akut vård för de som blir sjuka eller skadar sig.

Under stängningen av hälsocentralen i Backe kommer bemanningen i Strömsund förstärkas. Backe hälsocentral kommer även ha öppet för provtagning och läkemedelsöverlämning vissa dagar under stängningen.

På regionens hemsida finns tre lediga tjänster utannonserade på Backe hälsocentral. Enligt Kerstin Norrbin går rekryteringen framåt.

”Rekryteringen pågår, intervjuer har genomförts” skriver hon i ett mejl till tidningen.

Personal från Strömsund stärker upp bemanningen i Backe under tiden rekryteringen pågår.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr

Kommentarer är avstängda.