Foto: Strömsunds kommun.

Öppet hus på Kulturskolan i Strömsund

nyheter

2024-04-13 Onsdagen den 24 april klockan 17.30 till 20.00 är det öppet hus hos Kulturskolan i lokalerna på Gula skolan i Strömsund. Kvällen är öppen för alla barn och ungdomar från årskurs 1 i grundskolan till årskurs 2 på gymnasiet, samt vårdnadshavare. Varmt välkommen!

Under kvällen har besökarna möjlighet att träffa Kulturskolans lärare, prata om olika instrument, se lokalerna, få information om verksamheten samt hjälp med att logga in i StudyAlong och anmäla sig till någon av kurserna. Gula skolan ligger bredvid Vattudalsskolan och Hedenvindskolan i centrala Strömsund.

Bidrar till en meningsfull fritid

– Syftet med att bjuda in till öppet hus är såklart att så många som möjligt ska få veta vilka möjligheter som finns i Strömsunds kommun att lära sig spela ett instrument, dansa eller göra animerade filmer. Vi har en stor och bred verksamhet som vi ser fram emot att få visa upp. På Kulturskolan vill vi bidra till att skapa en meningsfull fritid, och förhoppningsvis väcka ett intresse att bära med sig genom livet, säger läraren Gunilla Lunde.

Kulturskolan – en verksamhet för alla

Kulturskolan är avgiftsfri för att alla barn och ungdomar ska ha möjlighet att gå någon av kurserna runt om i kommunen och därmed upptäcka och utveckla sin kreativa förmåga. Varje år deltar över 600 barn i verksamheten, uppger Kommunen i ett pressmeddelande.

Upplagd text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr