Lärcentrum flyttar in i samma hus som turistinformationen, biblioteket och Forum Frostviken. Foto: Ströms kommun

Öppet hus och invigning i Gäddede

nyheter

2024-02-13 Onsdagen den 14 februari har vi glädjen att inviga vårt nyöppnade konferens- och mötescenter där Lärcentrum i Strömsund får en modern mötesplats i Gäddede. I lokalen finns sedan tidigare turistinformation, bibliotek och Forum Frostviken. Landshövding Marita Ljung invigningstalar. Välkommen hälsar Strömsunds kommun.

Den här satsningen gör att Lärcentrum nu kan erbjuda en plats i Gäddede för att studera i lugn och ro samt skriva ut, låna dator och använda Internet med en bra uppkoppling. Det går även att få coachning i sina studier enligt överenskommelse. Den som läser på distans erbjuds tentamensservice så att det går att göra tentorna på plats i Gäddede. På Lärcentrum finns även möjlighet att läsa svenska för invandrare och grundläggande vuxenutbildning i enstaka kurser.

– Vi är väldigt glada över att nu få inviga det nya konferens- och mötescentret. Satsningen skapar nya möjligheter i Frostviken och ökar tillgängligheten till fortbildning och kompetens nu och i framtiden. Genom Lärcentrum i Gäddede kan vi verka för att fler får möjligheten att upptäcka vägar till studier, säger Heidi Sundelin, biträdande rektor för vuxenutbildningen.

Landshövdingen på besök

Landshövding Marita Ljung invigningstalar under invigningen som sker:

  • Onsdag 14 februari klockan 18–20 på Gäddede turistinformation & bibliotek, Storgatan 40 i Gäddede.

Under kvällen firar vi även sammanslagningen av bibliotekets och turistinformationens reception. En sammanslagning som förbättrar tillgängligheten och ökar öppettiderna för både turister och lokalbefolkning.

Mingel, enklare förtäring och underhållning

Under kvällen bjuder vi på mingel och enklare förtäring och bandet Loosers underhåller oss.

 

Upplagd text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr