Bussen stod stilla men gled ändå av vägen.

Omvägen mellan Hallviken och Ulriksfors förorsakar dikeskörning

nyheter

2022-04-9 Så fort som Strömsundsbron stängs på grund av underhållsarbete under helgerna och trafiken dirigeras om från Hallviken via Ulriksfors så inträffar trafikolyckor. På fredag gled en av bussarna av vägen när den stod stilla för att invänta mötande tung trafik.

Så här såg trafiksituationen ut på fredag morgon vid infarten mot E45 söder om Hallviken via Ulriksfors. Den som tagit bilden är på väg till arbetsplatsen på Näsviken och fått köra via hänvisningsvägen för att komma fram.

Trafiken som ska till och från Strömsund mot Östersundshållet får under helgerna ta vägen via Ulriksfors – Hallviken på grund av att Strömsundsbron är stängd för underhållsarbete. Den här vägen förorsakar stora svårigheter, inte minst för den tunga fordonstrafiken. En orsak till att fordon direkt glider av vägen kan ha sin förklaring i att däcken är varma och i moddig snö så bildas en hinna av is på dem. Fordonen glider helt enkelt av vägen, som hände på fredagskväll med en av bussarna som kom från Östersund mot Strömsund.

Föraren, Jon Henric Andersson berättar:

-Jag hade stannat bussen eftersom det kom fyra långtradare och en plogbil i mötande körfält. Helt plötsligt börjar bussen att glida av vägen.

Han uppger att ingen kom till skada och efter några timmars bärgningsarbete var bussen åter på väg.

Förra helgen var det två långtradare som åkte av vägen under loppet av några timmar.

Text: Barbro Ericson

Foto: Jon Henric Andersson

 

affarsnyttnorr