Oklarhet i antalet smittade av Covid-19

nyheter

2021-01-15 Affärsnytt Norr har som sagt många läsare och vissa kommer med information om att det finns sakfel i något reportage. Nu är det fråga om antalet personer i Strömsunds kommun som drabbats av Covid-19 runt årsskiftet. Ett reportage som kan vara svårt att sätta sig in i. Därför hänvisar vi till Region Jämtland Härjedalens egen sida.

Vi har skrivit om Covid-19 och dess framfart i Strömsunds kommun under senaste tiden. Ett reportage handlade om att smittskyddsläkare Micael Widerström också är förvånad över det ökade antalet Covid smittade i Strömsund. Så här uttrycker han sig i ett reportage:

Andelen coronafall är nästan tre gånger större i Strömsund än Östersund under jul och nyår:

En kommun sticker ut när det gäller smittspridning – Strömsund.
– Det har varit väldigt mycket smitta däruppe, av någon anledning som vi inte riktigt förstår, säger smittskyddsläkare Micael Widerström i en intervju med bland annat P4 Jämtland.

Under de sista veckorna av förra året hände något med situationen kring covid-19 i Strömsunds kommun. När Region Jämtland Härjedalen nu sammanställt statistiken för veckorna 52–53 syns en tydlig ökning av antalet fall, 167 stycken. Eller 1 439 per 100 000 invånare – tre gånger så många som i Östersund, ”slut på citatet”.

Nu hänvisar jag er som har synpunkter och frågeställningar, gå in på Region Jämtland Härjedalen incidentdata, där du kan ta fram statistik på respektive kommun och län.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr