Christer Blomgren. Foto: Engcon

Oklara besked från Tillväxtverket tvingar Engcon till varsel

nyheter

2020-06-1 Ett antal personer kan tvingas lämna Engcon i Strömsund. Oklara besked i kombination med otydliga regler om vad som gäller i frågan om krisstöd under Covid-19, tvingar Engcon till att återkalla korttidspermitterad personal för att istället varsla.

Förra veckan var Engcon tvungen att ta beslutet om att återkalla all permitterad personal och istället varsla delar av personalstyrkan. Orsaken är Tillväxtverkets U-sväng om krisstöden. Osäkerheten i vilka politiska beslut som slutligen kommer att gälla, gör att företaget väljer att avstå bidragsstödet för att själva kunna styra kostnadsmassan.

– Coronakrisen har påverkat ekonomin mer än vad vi först trodde. Vi räknar med att det kan ta ända till 2021 innan försäljningen är tillbaka på samma nivåer som 2019, säger Krister Blomgren, VD på Engcon Group i ett Pressmeddelande.

Enligt Krister Blomgren, beror varslen helt och hållet på Coronakrisen.

– Våra kunders investeringsbenägenhet har avtagit rejält under pandemin på grund av den oro som finns kring hur länge det kommer att pågå och hur hårt det kommer att slå på olika marknader och branscher. 2020 startade bra försäljningsmässigt för vår del och vi hade stora förhoppningar på vår utveckling. Den här pandemin har verkligen skakat om världen, säger Krister Blomgren.

– Vår förhoppning är såklart att vi inte behöver verkställa varslet. Det exakta antalet som får sluta kommer att bli klart efter förhandlingar med facken de närmaste månaderna, avslutar Krister Blomgren.

Upplagt: Barbro Ericson

affarsnyttnorr