Nytänk hos Slakteriet i Hammerdal ger styrka åt företaget

nyheter

2023-09-13 För att skapa styrka och konkurrenskraft har slakteriet i Hammerdal Jämtlandsgården gått samman med Delsbo slakteri. Nu blir de två slakterierna stora aktörer i Mellansverige.

De båda slakterierna har i dagsläget liknande koncept och verkar i angränsande geografi. Med en sammanslagning hoppas man bli större, starkare och effektivera på alla plan. Verksamheten i Hammerdal fortsätter med inriktning på nöt, får och lamm, det skriver man i ett pressmeddelande.

Det har blåst både med- och motvind hos Jämtlandsgården i Hammerdal som kom igång för ungefär 15 år sedan. Ekonomin har varit hårt ansträngd och det har krävts tillskott för att driva verksamheten vidare. Idag ser verksamheten ut att gå bättre och produktionen körs med ett 20-tal anställda och vid sammanslagningen med Delsbo slakteri kan det bli tal om ytterligare anställda.

Text: Barbro Ericson

Foto: Meja Svanström

affarsnyttnorr