Nyförvärvsduell när Team Engcons öppna långlopp avgjordes

nyheter

2023-05-12 Team Engcon har avslutat sitt första läger inför kommande säsong. Under lägret kördes långloppet Stigclassics, och det blev en nyförvärvsduell om segern.

Team Engcon kan se tillbaka på en mycket bra säsong i Ski Classics. Främsta beviset på detta är givetvis Ida Dahls totalseger.

I fredags presenterades kommande vinters laguppställning. Här fanns flera spännande nyförvärv.

Under förra veckan körde teamet ett läger i jämtländska Blåsjön genomfördes det ”öppna interna loppet” Stigclassic (namngett efter företagets ägare). Totalt var det 74 deltagare. Den långa banan mätte 25 kilometer och på damsidan tog vinterns totalvinnare i Ski Classics; Ida Dahl en ny seger.

Hon var två och en halv minut före nyförvärvet från Ski Team Göhlins, Hanna Lodin. Trea blev Linn Sömskar och fyra nyförvärvet Tove Ericsson (som tog en lugnare tur tillsammans med bland annat personen som namngivit loppet).

På herrsidan blev det triss i nyförvärv i topp. Och det avslutades med en tät duell där Johan Tjelle vann på samma tid som Ole Jörgen Bruvoll. Amund Hoel blev trea och Eddie Edström åkte in som fyra:

— Vi är väldigt nöjda med lägret, allt har flutit på och förutsättningarna har varit helt perfekta. Vi ser fram mot det som väntar. Vi ställer ett väldigt starkt lag på benen inför kommande säsong, och målsättningen är att vinna lagtävlingen kommande säsong av Ski Classics, säger teamchefen Jerry Ahrlin.

Herrar: 1) Johan Tjelle, 1.02.58, 2) Ole Jörgen Bruvoll, 1.02.58, 3) Amund Hoel, 1.06.06, 4) Eddie Edström, 1.08.36.

Damer: 1) Ida Dahl, 1.10.41, 2) Hanna Lodin, 1.13.10, 3) Linn Sömskar, 1.14.57, 4) Tove Ericsson, 1.32.54.

Text: LANGD.SE

 

affarsnyttnorr