Arkivbild Be.

Nya tag på Strömsundsbron – givetvis blir det trafikhinder

nyheter

2024-03-22 Nu meddelar Trafikverket att de står inför nästa etapp av underhållsarbete på Strömsundsbron. Det leder till att brons ena körfält blir stängt och trafikanterna får inrikta sig på trafikljus.

Bärighetsklassen på Strömsundsbron ska höjas till en så kallad BK4, för att fordon upp till 74 ton ska kunna trafikera bron. Arbetet beräknas vara klart hösten 2025.

Det kommer att bytas ståldetaljer och förstärka stålkonstruktionen under bron. Det ska bytas nio skarvar, det är ett ganska stort jobb, uppger John Löfgren, projektledare på Trafikverket.

Det ska göras gång- och cykelbanorna lika breda på varje sida, vi ska sätta upp ett skiljeräcke mellan gång- och cykelbana och körbana och vi ska måla huvudbalkarna, enligt Löfgren.

John Löfgren, projektledare på Trafikverket.

 

Arbetet kommer att ske på en sida i taget vilket innebär att ett körfält stängs av. Jobbet inleds på södra sidan vilket beräknas bli klart hösten 2024. Under vintern blir det byggpaus för att sedan starta igen med den norra sidan under våren 2025.

Enligt planerna ska entreprenören komma till platsen nästa vecka och etablera sig i området, ett par veckor senare kommer trafikljusen upp. Detta innebär att det blir trafikljus och ett körfält öppet under en lång period. Enligt Trafikverket ska arbetet vara klart hösten 2025.

Enligt uppgift kommer man inte att ändra arbetets gång under till exempel Dundermarknan eller för semestertrafik, utan det ska rulla på effektivt utan uppehåll.

Text o arkivbild: Barbro Ericson

affarsnyttnorr