Bild privat.

Ny lansering av sopvals hos Mählers

nyheter

2019-05-14 Den ledande plogtillverkaren Mählers fortsätter bredda sitt sortiment. Nu lanserar företaget SOP-LB2800, en hydrauldriven roterande sopvals som är anpassad för att användas både på lastbilar & hjullastare.

Sopvalsen har ett ”aktivt” flytläge som ger ett balanserat tryck mot marken och följer vägens konturer. En unik funktion som ger rätt borsttryck jämt över hela borstvalsen oavsett hur bärar-fordonet är placerat. Detta bidrar dessutom till ökad borst-livslängd, uppges i ett pressmeddelande.

  • Våra tester visar att det aktiva flytläget ger en betydande besparing av borstarna och ökad effektivitet säger Oscar Nyberg, konstruktör på Mählers som varit med att utveckla nya sopvalsen.

Andreas Ottosson, Ottossons Åkeri AB är en av de entreprenörer som varit med och testat LB2800 på företagets Ljungby L13 och han bekräftar att livslängden är ovanligt lång för denna typ av sopvals.

  • Ja, vi har kört många mil extra med denna sopvals jämfört med andra fabrikat och det i kombination med en bra kapacitet lovar gott för Mählers nya sopvals säger Andreas.

LB2800 sopvals är vridbar ±35º och kan utrustas med sidoförskjutning samt bevattning med separat vattentank. Sopvalsen är designad för att vara lätt att underhålla och borst-ringarna bytes snabbt med några enkla handgrepp.

  • Borstarnas livslängd och en kort underhålls tid gör att vi kan nyttja den intensiva sop-säsongen maximalt menar Andreas Ottosson.

sop

Mählers meddelar att sopvals LB2800 kommer premiärvisas på årets Maskin-Expo den är tillgänglig för omgående beställning.

Tekniska egenskaper SOP-LB2800

Avsedd för lastbilar och hjullastare

Sopvalsbredd (rakställd) 2800 mm

Minsta sopningsbredd 2350 mm

Minsta transportbredd 3025 mm

Maximal vridning ±35º

Omkrets borstringar Ø915 mm

Hydraulflöde 40–80 l/min

Grundvikt 850 kg

Markfrigång vid max upplyft 200 mm 

affarsnyttnorr