Ny erfaren tandläkare till Tandläkarna Hetta i Strömsund

nyheter

2022-11-25 Tandläkarna Hetta, en av Strömsunds mer välkända tandläkarmottagningar förstärker sitt team med ytterligare en tandläkare.

Den 14:e november 2022 började Legitimerade tandläkaren Tamim Ghanam sin tjänst på praktiken i Strömsund och därmed ökas antalet tandläkare till tre och den totala personalstyrkan till 7 personer.

– Vi är stolta över att Tamim väljer att börja hos oss. Det innebär en rejäl förstärkning och kapacitetsökning, då vi nu går från att vara två till tre tandläkare säger Pentti Hetta.

Pentti och hans fru Lena Hetta driver tillsammans kliniken Tandläkarna Hetta. Paret började sin Jämtländska sejour på Folktandvården 1982 där de jobbade fram till 1995 Därefter övertog de tandläkare Per Widerbergs privatpraktik och därmed var den egna verksamheten igång, uppger de i ett pressmeddelande.

I de ljusa och rymliga lokalerna på Storgatan 8 i Strömsund finns det kapacitet för en större kundkrets, men på senare år har bristen på tandläkare bromsat utvecklingen. Detta har nu lösts med rekryteringen av tandläkare Tamim Ghanam.

– Ja, det är svårt att finna utbildade och erfarna tandläkare, så vi är otroligt glada över att förstärka vårt team med Tamim, säger makarna Lena och Pentti Hetta i kör.

Tamim Ghanam kommer ursprungligen från Damaskus i Syrien, där han är utbildad och har verkat i dryga 20 år som tandläkare. Tamim kom till Sverige för 7 år sedan och relativt omgående genomförde han utbildningsprogrammet på Tandläkarhögskolan i Göteborg. Tamim har nu såväl en svensk tandläkarexamen som en svensk tandläkarlegitimation.

– Det känns spännande och jag ser fram emot att få jobba med teamet här hos Tandläkarna Hetta, säger Tamim som börjar sin tjänst den 14:e november.

Pentti och Lena berättar att de känner en stor lättnad över att Tamim accepterade deras jobberbjudande, då de haft lite för mycket att göra under en längre tid.

– Vi har verkligen fått töja på dagarna och efter dagens tandvårdsarbete har det administrativa arbetet gjorts på kvällstid säger Pentti avslutningsvis.

Lena, Pentti och Tamim skall tillsammans verka för att kliniken fortsätter att drivas i samma goda anda som tidigare men nu med en än bättre tillgänglighet och service till patienterna.

I och med anställningen av Tamim, består Tandläkarna Hetta av tre legitimerade tandläkare, den legitimerade tandhygienisten Elin Abrahamsson och de tre tandsköterskorna Susanne Modin, Linda Persson och Anna Hoff.

Upplagd text: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr