Foto: Barbro Ericson

Nu öppnas portarna i Ströms kommun

nyheter

2021-06-17 Kommunen öppnar idrottshallar och kommunala lokaler. Kommunstyrelsen beslutade den 15 juni att omgående öppna kommunala idrottshallar, simhallar, gym i kommunala lokaler samt turistinformationen i Gäddede. Teknikhuset och Allaktivitetshuset Saga öppnar den 1 juli.

Kommunstyrelsens beslut innebär att följande kommunala lokaler kan öppna så snart det är praktiskt möjligt, uppges i ett pressmeddelande.

  • Turistinformationen i Gäddede.
  • Gym i kommunala lokaler.
  • Kommunala idrottshallar och simhallar.

Idrottshallarna har sommarstängt
De kommunala inomhusidrottshallarna och simhallarna har sommarstängt till och med 29 augusti men är efter det öppna för alla åldrar. All verksamhet ska ske i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Kan man inte säkerställa god smittsäkerhet kan kommunstyrelsen stänga lokalerna med kort varsel.

 Följande kommunala lokaler öppnar den 1 juli:

  • Teknikhuset, Strömsund.
  • Allaktivitetshuset Saga, Strömsund.

Allaktivitetshuset flyttar ut sin verksamhet till Ströms hembygdsgård under sommarlovet.

Fortsatt stängt på Folkets hus och turistinformationen i Strömsund
Folkets Hus och turistinformationen i Strömsund är fortsatt stängda för fysiska besök på grund av att Region Jämtland Härjedalen använder lokalerna för covid-vaccination. Veckorna 28, 30 och 31 sker ingen vaccination och då är turistinformationen tillfälligt öppen för fysiska besök. Under resterande tid flyttar turistinformatörerna ut och möter istället besökarna i paviljongen utanför Folkets hus eller på cykel runt om i Strömsunds samhälle. De nås också via mejl och telefon. 

Gynnar god folkhälsa
– 
Smittspridningen har senaste tiden sjunkit både i kommunen och nationellt. Beslutet ligger i linje med utvecklingen av pandemin och innebär att vi kan öppna ytterligare verksamhet och aktiviteter som gynnar god folkhälsa. Vi möjliggör även för fler föreningar att få tillbaka barn och ungdomar som aktiva. Gott omdöme och omtanke om andra gäller fortsatt då pandemin ännu inte är över, säger kommunstyrelsens ordförande Susanne Hansson, (S).

Upplagd text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr