Joar Persson en av de anställda på Attacus Trä. Foto: Anders Blixth

Nu har varslen också drabbat Attacus trähusfabrik

nyheter

2023-02-9 Nu har varselvågen gått vidare till Attacus trähusfabrik i Hammerdal. Idag meddelas att åtta arbetare på trähusfabriken drabbas. Inte alls förvånad säger en anställd, så här ser branschen ut. Det går upp och det går ner.

I går kunde vi informera om att Attacus betongfabrik i Hammerdal tvingas slå igen och viss neddragning också kommer att ske på fabriken i Strömsund. Då uppgavs också att under veckan skulle den aktuella arbetssituationen också tas upp vid trähusfabriken och nu efter dagens möte meddelas att åtta  varslas om uppsägning på trähusfabriken i Hammerdal och sju på fabriken i Fågelfors. På fabriken i Hammerdal arbetar idag 65 personer. 

Som uppgavs finns det full sysselsättning fram till april men därefter går ordertillgången rejält nedåt och tillverkningen faller.

Idag torsdag hölls informationsmöte för de anställda på Attacus trähusfabrik i Hammerdal och informationen kändes inte som någon nyhet direkt. Förhoppningarna finns att det kanske kan lossna efter semestern.

En av de anställda som jobbat i fabriken drygt 20 år uppger att det här är inget att förvåna sig över. De här svängningarna har man varit med om förut, så ser branschen ut. Det går upp och det går ner.

Tiderna har blivit allt hårdare med skyhöga dieselpriser och elpriser och allt sammantaget gör det mycket tufft för branschen. Tiden får utvisa vart hän det styr, det råder ju fortsatt stor bostadsbrist i Sverige. Runt 70 personer har totalt varslats om uppsägning som arbetar på Attacus Betong och Attacus Trähus.

Text: Barbro Ericson

Foto: Anders Blixth

affarsnyttnorr