Bilden har ingen direkt koppling till reportaget.

Nu döms en av lastbilschaufförerna efter frontalkrocken i Gäddede

nyheter

2023-01-26 Olyckan inträffade i mars i fjol där två lastbilar frontalkrockade på väg 819 Gäddede. Nu har en av förarna dömts för vållande till kroppsskada.

Det var den 27 mars i fjol som olyckan inträffade med två lastbilar inblandade. En dag med dåligt väder och snömodd där en av bilarna kom över till mötande körfält och frontalkrockade med den andra lastbilen.

Totalt fanns fyra personer i bilarna varav tre i den mötande bilen där föraren fick flera skador. Fraktur på en halskota, öppen fraktur med sårskada på ett knä och ett sår på andra knät. Efter händelsen har den drabbade haft svårt att både gå och sitta. Det blev transport med ambulanshelikopter och två fick transporteras med vägambulans.

Vad som framkommit i förhör med föraren av den lastbil som kom över på fel sida vägen har han uppgett att fordonet inte gick att styra på grund av snömodd på vägen och därför gled bilen över till mötande körfält.

I domen skriver Tingsrätten att även om det inte går att bedöma hur fort han körde anses det vara styrkt att han inte anpassat hastigheten till väglaget och väderförhållandena. Mannen som är i 50-årsåldern döms till 50 dagsböter om 480 kronor.

Text o arkivbild: Barbro Ericson

affarsnyttnorr