Snart årsmöte och filmvisning på Biograf Vågen

nyheter

2023-01-3 Under hösten och förjulsvintern var det många besvikna som hörde av sig eftersom Biograf Vågen inte kört igång med filmvisning. Vi tog då kontakt med ordföranden och så här är hennes svar idag den 3 januari.

Karin Näsmark är ordförande i Folketshusföreningen och tillika Biograf Vågen. Tyvärr har de senaste åren kantats av Covid och biografens upprustning men nu borde filmvisningar vara i full gång. Men tyvärr är det inte så.

Många, både barn och vuxna har mer än gärna velat besöka biografen, inte minst under jul och mellandagarna men på grund av att styrelsen inte haft årsmöte på länge så har det inte kunnat köra filmvisning. Filmstudion i Strömsund har begärt att få hyra lokalen vid vissa tillfällen för att tillmötesgå de som är filmsugna,  men enligt Greger Rönnqvist som ingår i den föreningen innebär det ett helt annat utbud än om Folketshusföreningen sköter biografen och upphandlar filmer. Då först blir det ett riktigt utbud av filmer.

Ja nu har det gått några veckor sedan senaste samtalet med Karin Näsmark och hon är helt införstådd med att folk är besvikna, men som vi uppgav i tidigare reportage, så har inte styrelsen haft något årsmöte och det är något som måste till för att exempelvis söka tillstånd, bland annat runt biljettförsäljning. Tyvärr har hon inte haft tid att samla styrelsen men nu uppger hon att det ska ske.

-Nu har jag börjat förbereda för ett möte och det kommer inom kort. Min arbetssituation som varit betydligt tyngre än vad som låg i planeringen har gjort att jag helt enkelt inte räckt till, uppger Karin Näsmark.

Ja nu får vi lägga gamla besvikelser bakom oss och hoppas på nya tag så biograf Vågen inom kort kör igång med filmvisning.

Affärsnytt Norr återkommer när det börjar hända saker på området.

Text o arkivbild: Barbro Ericson

affarsnyttnorr