Arkivbild från tidigare års Amundsenrace.

Nu är det dags för Amundsen Race

nyheter

2022-02-4 Nu kommer Amundsenracet att köras med start på Hembygdsgården i Strömsund den 18 februari. En spännande upplevelse för både tävlande och åskådare. Samt möjlighet att ta del av tävlingen på nätet.

Vi är en mycket internationell tävling och har genom åren haft deltagare från bland annat Spanien, Schweiz, Nederländerna, Belgien, Tjeckien, Frankrike, Tyskland, Österrike, Polen och även USA, uppger arrangörerna.

Tävlingen startar i Strömsund den 18 februari

Starten går fredag den 18 februari klockan 12.00 på hembygdsgården i Strömsund. Innan dess kör alla spann in på parkeringen vid Hempan ifrån klockan 9 och förbereder sig.

Varmt välkommen att titta och heja på våra deltagare!

OBS! Vi ber er att INTE ta med egna hundar till startområdet eller vid checkpoints/målgång.

Amundsen Race samarbetar aktivt med lokala föreningar och företag i genomförandet av löpet i Strömsunds kommun. Vi ser det som positivt om vi kan attrahera flera att vistas i Jämtland, uppleva naturen och visa de möjligheter som finns för denna typ av sport/livsstil. Vi har även ett bra samarbete med tävlingen Beaver Trap Trail som pågår i Norråker i slutet av mars.

Tävlingen går runt Strömsund, Norråker och Tåsjö

2022 går tävlingen i områden runt Strömsund, Norråker och Tåsjö med 50 anmälda deltagare från över tio länder i Europa. Det finns faktiskt två tävlingar, en på ca 320 km lång och en på ungefär 170 km.

Racet startar på hembygdsgården i Strömsund och vinnande spannen går i mål vid kajen i Strömsund (32 mil klass) och restaurang Fjällsikten, Tåsjö (17 mil klass).

Vi välkomnar åskådare vid målgångar också och även i checkpoints Norråker och Fjällsikten. OBS! Restaurang Fjällsikten serverar mat & dricka, så kom och fika!

Du kan även uppleva hela tävlingen på nätet

På www.amundsenrace.com kan ni följa deltagande lagen hela vägen via GPS tracking och vi kommer sända live på Facebook och lägga ut fina bilder på Instagram.

Amundsen Race är en välorganiserad tävling som byggas på stöd av vara fantastiska sponsorer och insatserna av ca 40 frivilliga funktionärer. Racet är en riktig upplevelse för publik och tävlingen är utmanande för såväl nybörjare som erfarna. Resan längs spåret kantas av bra bemötande och glädje.

Upplagd tex o arkivbild: Barbro Ericson

affarsnyttnorr