Nödläget i Ukraina är stort – men problem att swisha

nyheter

2022-02-25 Många har hört av sig till Affärsnytt Norr om att det inte går att swisha pengar till insamlingen för människors hjälp i det krigshärjade området Ukraina swich nummer 123 097 36 44. Ge dem din hand.

Aldrig tidigare har så många människor världen över engagerat sig genomgående att så starkt som idag stötta de krigshärjade medborgarna i Ukraina. Det säger Cevin vid Röda Korset om läget idag.

Affärsnytt Norr har blivit kontaktade av flera givmilda personer som har försökt att swisha pengar till Röda Korsets hjälporganisation för de drabbade i Ukraina. Vissa banker har ”kollapsat” när så många har försökt swisha pengar till Röda Korset nummer 123 097 3644. Felmeddelanden har uppgetts och pengar som man har velat skicka har inte gått igenom.

Men ge inte upp, vi måste hjälpa dessa utsatta människor. Försök skicka igen, och igen. På Röda Korset Stockholm har Affärsnytt Norr fått tala med Cevin som är en av de ansvariga. Han säger:

-Aldrig, aldrig tidigare har så många människor velat stötta dessa människor som utsatts för krig i sitt hemland Ukraina. Flera sidor har inte klarat trycket  att så många gått in och velat skänka en slant till de krigsdrabbade, de har mötts av felmeddelanden när de försökt Swisha pengar. Men ge inte upp, försök och försök igen.

-Vi har personal från Röda Korset på plats sedan lång tid tillbaka och vår strävan är givetvis att hjälpa dessa människor i nöd. Det kan vi göra tack vare alla som vill hjälpa. Pengarna som samlas in går UTESLUTANDE till direkt hjälp, med mat, kläder, sjukhusvård och att kunna ge  flyktingarna möjlighet att lämna landet. Vi har haft flera krismöten och mycket händer och vi inom Röda Korset har varit aktiva i Ukraina sedan 2014. Vårt mål är att hjälpa tack vare människor som ger sitt stöd.

Men Cevin återkommer till, aldrig tidigare har vi inom Röda Korset sett en sån stor uppslutning som nu. Vi behöver din hjälp för att hjälpa, så ge ditt bidrag till de drabbade på swish 123 097 36 44.

Det ska tilläggas att tidigt idag på lördag morgon var det möjligt att swisha pengar på ovan nummer.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr