Nils Ivar Odelberg utsedd till årets Barnrättskämpe

nyheter

2023-06-9 Under fredagen utsågs nattvandraren Nils Ivar Odelberg Östersund till årets Barnrättskämpe men med engagemang i flera kommuner och län.

Nils Ivar Odelberg har outtröttligt engagerat sig för ungdomar och nattvandrat för ungdomars trygghet i 20 år. Och fredagskvällen är inget undantag. Då han fixar studenternas vätskebalans tillsammans med ett 40-tal nattvandrare, uppger P4 Jämtland.

Som Affärsnytt Norr tidigare skrivit om är Nils Ivar en person som i decennier jobbat ute bland våra ungdomar för att finnas till och ge dem en känsla av trygghet. Otaliga timmar lägger han ner helt ideellt och han är spindeln i nätet för Nattvandrarna som omfattar Jämtland-Härjedalen, Västernorrland och Västerbotten. Han sviker inte våra unga utan vet hur viktigt det är att de finns ute för att stötta och när det kanske gått lite snett en festkväll, att finnas till hands. Idag tilldelades han utmärkelsen som ”Barnrättskämpe” och det är ett pris han är väl förunnat.

Vi inom Strömsund och Hammerdal känner väl till Nils Ivar som försöker puffa på intresset hos vuxna att finnas ute bland våra unga när det är sena kvällar och nätter. Det är av största värde, att finnas till och vara en stöttande person när det kan kärva till sig när ungdomar är ute för att fira.

Vi på Affärsnytt Norr gratulerar Nils Ivar till den välförtjänta utmärkelsen ”Barnrättskämpe”.

Text o bild: Barbro Ericson

affarsnyttnorr