Nationaldagen – ett minne för livet

nyheter

2019-06-8 Under Nationaldagen delades ett antal av Svenska flaggan ut i länet, bakom gåvan står Länsstyrelsen. Den som vill kan ansöka om en flagga som kommer via motorcykel-ordonnanser från Östersund. Till Grelsgårdsvägen kom några ur MC-klubben Templar Knights. Vilken ära att få motta den Svenska flaggan på ett så fantastiskt fint och ärofyllt sätt.

MC klubben Templar Knights från Östersund har en behjärtansvärd inriktning att hjälpa, respektera andra och finnas till hands för att göra en trevlig tillvaro för omgivningen. Deras insats förgyller tillvaron för många människor. Och på Nationaldagen dela de ut Svenska flaggan som överlämnas vid hemmet.

tn_DSC00949

tn_knuttar

 

I deras presentation av klubben står följande:

Templar Knights MC grundades på idén om ömsesidig tillit och kamratskap, med välgörenhet som ett starkt ledord.

Vi organiserar och deltar i välgörenhetsaktiviteter, hedrar förutom de länder vi lever i även Försvarsmaktens fredsbevarande insatser i kris- härjade områden och alla soldater som kämpat där för fred, samt stöder med stolthet samhället och medborgarnas välbefinnande.

Templar Knights MC går i sina historiska bröders fotspår genom att idag hjälpa utsatta och svaga i samhället, så som Tempelriddarna skyddade Pilgrimer. Exempel på välgörenhetsarrangemang som vi genomför:

Turer för Barncanserfonden, Svenska Veteranförbundet, EMMA-föreningen, Rödakorset samt våra årliga samarbeten med Stroke Länsföreningen Jämtland – Härjedalen, Neuro Jämtland – Härjedalen, Fjärilen – gruppverksamhet för familjer och Jämtgubben – patientföreningen för prostatacanser i Jämtlands län .

Templar Knights MC är en motorcykelklubb som fungerar mer som ett ordenssällskap än en vanlig hojklubb.

I vår orden är alla välkomna oavsett kön, ras eller tro.  Vi kräver dock att våra medlemmar tror på det vi gör och är villiga att jobba för klubbens bästa.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Det är ett motto som beskriver en TKMC-medlem på ett mycket bra sätt.

Vi är en ickereligiös orden, men det står varje medlem fritt att tro eller inte tro på vad de vill.

För att bli medlem i vår organisation krävs bland annat att du har en vilja att hjälpa andra, har en motorcykel som är på minst 500 cc och av godkänd modell. Ytterligare en viktig del är att du som blivande riddare är villig att följa vår kod, inte bara när vi ses utan även i din vardag.

Klubbens ledord: Visdom – Mod – Måttfullhet – Heder.

Avslutningsvis, ett stort tack till de medlemmar i MC-klubben som gjorde Svenska Nationaldagen till något extra.

Text o bild: Barbro Ericson

affarsnyttnorr