Bild privat.

När en björn besiktigade Polisen – skröna eller verklighet

nyheter

2020-08-24 I helgen har man fått ta del av en nyhet från Strömsund som närmast liknar en sköna. Men så lär det inte vara. När Polisen var ute tidigt på söndag morgon för att speciellt kolla björnjägarnas laglydighet på vägen ut till skogen så hände något ovanligt En björn kom upp på vägen och med "siktet" inställt på patrullen. Strax innan mötet så vek den av och in i skogen.

På söndag morgon var en polispatrull ute för att kolla om björnjägarna skötte sig enligt reglementet. Man hade som avsikt att kolla de tidiga björnjägarna som var på väg ut till skogen. De var uppställda på vägen vid Bredkälsflon och ett 30-tal kollades upp och samtliga var nyktra, uppger Polisen.

Men så inträffar något som knappast någon kan tro. När poliserna står där på vägen så dyker en björn upp. De står och pratar och så får de se en björn komma upp på vägen. Den går med målmedveten blick och bestämda steg rakt mot patrullen som han har ”siktet” inställt på. Den släpper inte kontakten av patrullen utan kommer allt närmare. Men till slut så viker den av och går in i skogen igen.

Den här osannolika händelsen som utspelades vid Bredkälsflon kan man knappast tro är sann, men så är det enligt Polisens inre befäl.

Text: Barbro Ericson

Foto: Privat

affarsnyttnorr