Polis-arkivbild. Har ingen direkt koppling till reportaget.

Några polisiära händelser i Strömsunds kommun

nyheter

2022-02-11 Grovt rattfylleri, man stoppades i Hammerdal. En annan person körde skoter till livsmedelsbutiken på en ort i Strömsunds kommun. Han hade aldrig hört talas om att det var förbjudet.
En man i 70 årsåldern stoppades av polisen i Hammerdal på väg E45 och han hade 1,78 promille i blodet. Det innebär grovt rattfylleri. Händelsen inträffade i januari i år, polisen såg genast att mannen var berusad och fick därmed lämna prov. Mannen är hemmahörande i Strömsunds kommun.Han åtalas nu för grovt rattfylleri och riskerar förutom indraget körkort även en fängelsedom.

Man tog skotern till matbutiken – ertappades av polis

Så har vi mannen i 40-årsåldern som tog skotern för att komma till affären för att handla. Han blev stoppad av polisen och fick reda på att det inte var tillåtet att köra skoter i tätbebyggt område för att komma till affären.

Det var under lunchtid fredagen den 28 januari som polisen stoppade en man för att ha kört snöskoter i centrala delar av en ort i Strömsunds kommun. Mannen hade parkerat sin skoter utanför en mataffär för att gå in och handla.

Mannen som är i 40-årsåldern menar att han inte visste att det var förbjudet att köra skoter inne i byn och nekar därför till brott. Polisen misstänker mannen för brott mot trafikordningen och brott mot fordonsregistrering. Förutom brottet mot trafikförordningen är mannen även misstänkt för brott mot fordonsregistrering, då registreringsskylten på hans skoter var felplacerad.

Det här kan leda till böter om mannen döms för brotten.

Text; Barbro Ericson

affarsnyttnorr