Några getter kvar i brinnande ladugård Lidsjöberg

nyheter

2020-02-26 En ladugård i Lidsjöberg brinner och enligt Räddningstjänstens inre befäl Torbjörn Mårtensson får den brinna ner till grunden. Det finns inget att rädda uppger han. I ladugården fanns getter och de flesta har man fått ut men några blev kvar och kunde inte räddas.

Enligt inre befäl vid Räddningstjänsten, Torbjörn Mårtensson, larmades Räddningstjänsten vid 15-tiden att en brand hade utbrutit i en ladugård i Lidsjöberg. Brandkåren från Strömsund och Gäddede samt Alanäs Brandvärn åkte till platsen. Det tog nästan en timma innan de var framme på grund av långa avstånd.

Branden har börjat i ladugården och har spridit sig till ett intilliggande förråd. Man har lyckats få ut de flesta av getterna som fanns där inne men sorgligt nog blev några kvar. Inga personskador.

När brandkårerna kom fram var hela byggnaden övertänd och de kunde inte göra mera än att koncentrera sig på att bevaka så inte elden spred sig. Vid klockan 16.30 fanns de fortfarande kvar men ladugården får brinna ner till grunden uppger Torbjörn Mårtensson vid Räddningstjänsten.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr