Fr. v Anders André, Börje Johansson, Staffan Oscarsson tillsammans med stipendiaten Anowar.

Musikelev Anowar fick fin utmärkelse genom Rotary

nyheter

2019-09-25 Anowar Mohd Salim fick motta diplom och ett trumset från John Einar Johanssons minnesvårdsfond som Rotary delade ut på Kulturskolan i Strömsund på onsdag. Musiklärare Börje Johansson hade tidigt fått upp ögonen för den här killen som hade all talang och framtidsutsikter att bli en bra trummis. Men han hade inga egna trummor och därför gjorde han en förfrågan till Anders André och Staffan Oscarsson om Rotaryklubben kunde hjälpa till att sponsra ett trumset. Ja så blev det och nu blir det spela av för hela slanten.

 

 

tn_DSC01557

Att få ett trumset kan göra vem som helst stum och så blev det också i det här fallet. Anowar Mohd Salim kom till Strömsund för sju år sedan från Burma med sin mamma och när han gick i tredje klass började han på kulturskolan och spela trummor. Det är fyra år nu som jag spelar, uppger Anowar. En ung kille som älskar att spela trummor och har en stor begåvning, något som Börje Johansson som undervisar, upptäckte ganska snart. Därmed började han undersöka om till exempel Rotary kunde hjälpa honom att få ett trumset.

-Det var på nationaldagen nere på Hembygdsgården som jag fick tag i Anders André och ställde frågan. Anders skulle ta med sig frågan vidare i Rotaryklubben och efter lite funderande kom man i Rotaryklubben fram till att de förvaltade ju John Einar Johanssons minnesvårdsfond, där pengar skulle delas ut som musikstipendium. Det första stipendiet som delats ut ur fonden. På diplomet står följande text:

”För ditt brinnande intresse och stora talang att utöva musik på slagverk. Tilldelas du John-Einar Johanssons stipendium som en uppmuntran för att utveckla din musikaliska förmåga”.

På kulturskolan får eleverna börja utbildningen med att spela efter noter. Sedan kan det också bli att spela lite på gehör. För att inte störa omgivningen så används headset.

Anowar har Harry Svensson från Tullingsås som mentor och nu bär det av för att montera ihop den fina gåvan som han fick tack vare goda framgångar och stort musikaliskt intresse.

tn_DSC01563

tn_DSC01566

På plats fanns också mamma Rozia som var minst lika glad och givetvis stolt över sin son.

Text o Foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr