Måste vara lite tjurskallig för att lyckas

nyheter

2023-05-28 Jan Johansson som deltar i Företagsmässan i Strömsund anser att man kommer långt i utvecklingen om man är lite ”tjurskallig” och kämpar på. Det kan hans älghorn på huvudet symbolisera. Han representerar Fyrås utvecklings- och framtidsförening.

Föreningen som Jan Johansson representerar är Fyrås utvecklings- och framtidsförening. Med ideellt arbete kan föreningen bjuda på något,  sommar som vinter. Slalom i en välpreparerad backe och besök på Vackermyren sommartid.

Föreningen firade 50 år 2022 och fortfarande jobbar folk i bygden för att hålla verksamheten i gång men också att vidareutveckla.

Jan Johansson som vi möter i föreningens monter berättar om utmärkelser och heder de fått genom åren. De driver den fina och uppskattade slalombacken i Fyrås. Anläggningen har en lift med flera nedfarter, det finns även hopp och rails. En barnbacke och en ski-routes i skogen med interaktiva djur och överraskningar. Värmestuga/café och skiduthyrning finns i anslutning.

Privat bild från slalombacken.

Och så har vi den välkända Vackermyrens naturreservat som består av fyra våtmarker, Håkansmyren, Rödflon, Surmyren och Vackermyren.  Här finns vackra blommor – orkidéer som ängsnycklar, sumpnycklar och blodnycklar. Det finns flugblomster och brudsporre. De flesta orkidéerna blommar vid midsommar och veckorna efter.

Privat bild.

Det är tack vare ideell arbetsinsats som allmänheten får delta i  olika aktiviteter och vi önskar ”tjurskallen” Jan Johansson och medarbetare fortsatt lycka till med verksamheten.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr