Uppe till vänster: Felicia Forsberg, Främre raden: Tilda Enevåg, Dante Espvall, My Johansson och Hanna Bergström

Månadsmöte SPF Vattudalen

nyheter

2024-04-9 Den 26 mars höll SPF Vattudalen månadsmöte och där medverkade elever och lärare från Kulturskolan. Dagens föreläsare Inger Broman, släkt-forskare, var inbjuden för att inspirera till att börja släktforska.

Månadsmötet arrangerades på Folket Hus i Strömsund. Det startade med underhållning av elever och lärare från kulturskolan. Några elever sjöng solo, några spelade instrument. Till avslutningssången ”Jag vill ha blommig falukorv till lunch mamma” inbjöds vi åhörare att delta.

Inger Broman och Staffan Oscarsson.

Dagens föreläsare Inger Broman, släkt-forskare, var inbjuden för att inspirera till att börja släktforska. Hon var nyfiken på var hennes efternamn kom ifrån. Det lade grunden till hennes släktforskning för ca. 16 år sedan och som pågår än idag. Ingers forskning har bl annat lett till vetskapen om att hennes släkt härstammar från fyra landskap i Sverige. Hon har skrivit två böcker om sin släkt och en tredje är aktuell. Inger leder kurser i släktforskning. Kanske något för SPF Vattudalens medlemmar att fundera på. Ordföraren tackade föreläsaren för givande föreläsning och fortsatte därefter med det sedvanliga ”stutlotteriet” och aktuell information.

Till månadsmötet i maj kommer lokalpolisen att informera om säkerhet, grannsamverkan och övrig aktuell information inom området, skriver Marie-Louise Oscarsson.

Foto Anders Andrée

Upplagd text Barbro Ericson

affarsnyttnorr