Månadsmöte för SPF Vattudalen

nyheter

2023-04-24 Mötet som genomfördes tisdagen den 18 april inleddes med att välkomna ca 75 deltagare och presentera dagens program.  

Anders Andrée presenterade den nya ”appen” Mötesglädje som är treårigt projekt som letts av representanter från SPF centralt med ett flertal distrikt som ”testpiloter” där bland annat representanter från SPF Vattudalen ingått.

Projektet som formellt invigs den 4 maj har finansierats av Allmänna Arvsfonden och är öppet för alla pensionärer (SPF, PRO med flera) och där syftet är att minska ensamhet.

Förplägnadsgruppen bjöd därefter på kaffe/the och god tunnbrödsrulle och Eva Bredins förträffliga hembakade kaka.

Dagens stora programpunkt var när SPF kören med representanter från Vattudalen och Utrikes i Hammerdal, intog scenen och bjöd på ett mycket varierat och uppskattat framträdande under ledning av den mångkunnige Kurt Eriksson.

För musiken stod Svante Persson på klarinett, John Erik Westerlund bas, Knut Klefbom gitarr och Kurt Eriksson på flygel.  Texterna på flera av sångerna visades på storbild så att alla hade möjlighet att sjunga med, ett uppskattat inslag. Efter framträdandet förärades samtliga deltagare med en ask chokladhjärtan som bevis på åhörarnas uppskattning.

Efter uppträdandet vidtog det traditionella tunnbrödslotteriet med många glada vinnare och priset på entrébiljetten gick denna dag till Maud Persson.

Mötet avslutades med ett tack till alla medhjälpare vid dagens månadsmöte och information om friskvårdsdagen den 30 maj klockan 12.00 på hembygdsgården samt en uppmaning att ”tanka” ner SPF-appen och appen Mötesglädje i mobilen och eller på läsplattan.

Text: ordförande Staffan Oscarsson

Bild: Privat

affarsnyttnorr