Man slog kvinnan blodig när paret var onykter

nyheter

2023-04-5 Paret som bor i Strömsunds kommun blev osams efter att ha druckit alkohol och det slutade med att mannen slog kvinnan blodig vid flera tillfällen. Nu döms han av Tingsrätten i Östersund.

Enligt kvinnan som är i 50-årsåldern brukar hon och mannen hon är tillsammans med komma bra överens när de är nyktra men när de dricker alkohol blir det ofta bråk. Kvinnan har vid flera tillfällen blivit misshandlad av mannen som är i 60-årsåldern och det har uppstått blodvite.

I januari ska en misshandel ha ägt rum då kvinnan blev slagen blodig i ansiktet och Polisen kallades till platsen. När polisen kom till bostaden så låg kvinnan och sov intill mannen som också han hade blod på sina knogar. Mannen förnekade brott och uppgav att han kanske fått blod på knogarna eftersom han hållit om henne. Kvinnan däremot uppgav att mannen knuffat ner henne i sängen och därefter satt sig gränsle över henne och slagit henne i ansiktet. Händelsen inträffade i januari i år.

Den andra misshandeln  ägde rum i mars när de även då blivit osams, nu rörde det sig om en plånbok och ett bankkort.  När mannen blev arg och aggressiv tog kvinnan skydd genom att låsa in sig på toaletten men mannen öppnade dörren med en kniv. Därefter hade han slagit ner kvinnan till golvet och slog henne i huvudet med ett skohorn av metall som tillhygge. Mannen nekar också till den här händelsen men kvinnan lämnar trovärdiga uppgifter som Tingsrätten tar fasta på.

När polisen kom till hemmet den andra gången var kvinnan uppriven och hon blödde från ett sår i pannan. Mannen var däremot likgiltig och gripandet skedde under lugna förhållanden.

Nu har rättegången ägt rum och tingsrätten dömer mannen till villkorlig dom och samhällstjänst i 120 timmar samt att han ska betala 55.000 kronor i skadestånd. Men här var man inte eniga i beslutet,  domaren och en nämndeman anser att straffet borde vara högre än villkorlig dom och ville se att mannen skulle dömas till sex månaders fängelse för misshandeln av kvinnan.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr