Mählers saltspridare Bodum.

Mählers presenterar innovativ saltspridare för effektivare halkbekämpning

nyheter

2024-04-17 I takt med att vinterns utmaningar förändras och saltnig av landets vägar ökar, presenterar Mählers sin senaste innovation – saltspridaren Bodum. En höghastighetsspridare designad för att effektivisera halkbekämpningen på större vägar och omdefiniera standarderna för säkerhet och prestanda inom vägunderhåll.

– Med sin avancerade teknologi och genomtänkta design möjliggör Bodum en mer effektiv saltning av vägytor, vilket är avgörande för att hålla vägarna säkra under vintermånaderna säger Pontus Jonasson, VD på Mählers i ett pressmeddelande.

Spridaren är utrustad med optimerade spridningsdysor och en tallriksspridare, garanterar Bodum att rätt mängd salt sprids jämnt över vägen, anpassat efter rådande väderförhållanden och trafiksituation.

 

Bild ovan; Mählers spridare utan lastbil. Kontrollpanel Mählers spridare.

Användarvänligt styrsystem

Hjärtat i Bodum är Mählers egenutvecklade styrsystem, som kontrolleras via en kontrollpanel i fordonets hytt. Detta system möjliggör omedelbar justering av spridningsmängd och -bredd, säkerställer att spridningen är synkroniserad och effektiv oavsett fordonets hastighet. Med en 7 tums stor display är det enkelt för föraren att övervaka och justera inställningarna under körning, vilket ytterligare förbättrar effektiviteten och säkerheten.

Kapacitet och anpassningsbarhet

Bodum är konstruerad med fyra separata våttankar och en stor behållare för torrsalt, alla designade för snabb påfyllning och maximal effektivitet. Spridaren kan enkelt anpassas och monteras på olika fordon, vilket gör den till en flexibel lösning för alla typer av vägunderhållsbehov.

Aerodynamisk design

Bodum har en aerodynamisk design och är byggd för att vara lättservad och hållbar samt har skyddande sidoplåtar och en extra tålig färg.

Framtidens halkbekämpning

Med en rad funktioner och extrautrustning, inklusive höghastighetsspridning för både lake och torrsalt samt avancerade säkerhetsfunktioner, är Bodum saltspridare ett stort steg framåt inom vägunderhåll och halkbekämpning.

– Mählers Bodum är mer än bara en spridare, det är ett löfte om säkrare, mer effektiva vägar under vinterns tuffaste månader. Med Bodum sätter Mählers en ny standard för halkbekämpning menar Pontus Jonasson.

Mählers kommer visa saltspridaren Bodum på Svenska maskinmässan 30 maj – 1 juni och välkomnar då alla intresserade.

Upplagd text: Barbro Ericson

Foto: Mählers

affarsnyttnorr