Lucia Olivia Mårtensson med följe.

Luciafirandet – en fin tradition

nyheter

2021-12-13 Idag har luciatågen landet över lyst upp decembermörkret och spridit glädje vid varje besök. Strömsundslucia Olivia Mårtensson med följe kom till nio ställen under dagen och i kväll klockan 19.00 är det kröning i Ströms kyrka.

 

Det är Rotary med Tommy Persson och Anders André som organiserar luciatåget med andra frivilliga. Morgonen började redan klockan 05.30 med luciafrukost och sedan blev det besök hos SCF, Engcon, Taxi, ICA, Coop, Solbackens livs, Nordica, därefter seniorboendet Granbacken och Strömbacka.

Lucia Olivia Mårtensson med tärnor och stjärngossar framförde vackra sånger, med förstärkning av tre vuxna i bakgrunden. På väg till seniorboendet kom Luciatåget med häst och vagn och det var stor uppslutning inne i salen och en trevlig stund. Härligt att det finns möjlighet att få fira den här traditionella dagen, med tanke på alla käppar som Coronan satte i hjulet förra året. Det ska tilläggas att Strömsunds Ridklubb med Helena Svanberg och Carolin Karlsson ansvarade för åkturen med häst.

Chaufför för dagen var Inge Johansson från Hössjöberg och Ströms Taxi sponsrade med buss.

Nu återstår kröning i Ströms kyrka klockan 19.00 och observera att det krävs vaccinationspass för att få komma in. En säkerhetsåtgärd som är befogad.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr