Här bränner föraren gummi så det ryker ordentligt till mångas förtjusning.

Livat i Hoting trots ”Likbil”

nyheter

2019-09-1 På lördag hade Mosquitos Hoting Oldcar Meeting högtidsstund på orten när omkring 200 veteranbilar och entusiastbilar samlades på Campingen för att visa upp de glänsande rariteterna. Framöver kvällen var det cruising, där några passade på att "bränna gummi". Så dyker en "Likbil" upp! Men herre min dag.

Hela festligheten började lite smått under fredagkväll men på lördag brakade hela föreställningen lös med buller och bång. Mitt på dagen var det samling på Campingen och en visning av 200 välskötta och nypolerade skönheter. En tillställning i Hoting som blivit en mångårig tradition.

DSC01533

Carina Jonsson ägare av Campingen kom i en speciell liten skapelse, härlig design och en färg som sticker ut.

tn_DSC01506

Här rullar en Likbil fram på Hotings gator.

tn_DSC01521

Passagerarna trivs tillsammans, tjejen är ägare till bilen.

DSC01507

Festyra ungdomar och ingen ser ut att ha några som helst funderingar över vad bilen tidigare använts till. Amanda som sitter bland grabbarna i baksätet är från Arvidsjaur och ägare till bilen av äldre modell. Idag har den byggts om och har fått stuket av en bar.

DSC01510

DSC01512

På Folkets Hus var det servering och på kvällen anlände gruppen High 5 från Vilhelmina. Här kan man tala om ett band som det verkligen svänger om och har förmågan att få alla panelhönor att sukta efter en dans.

tn_DSC01527

Text o Foto: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr