Foto: Barbro Ericson

Lina 14 år konstnär som vurmar för hästar

nyheter

2020-10-30 Lina Liljefjäll 14 år Strömsund älskar hästar och inom kort kan det bli fråga om att kunna köpa en egen. Pengarna tänker hon tjäna på att sälja egen konst. Under höstlovet har hon haft vernissage på hemmaplan med beundran och uppskattning från besökarna.

Här har vi tjejen med form och färg, Lina Liljefjäll, som redan är en framgångsrik konstnär och älskar hästar. Under skollovet nu i veckan har hon haft utställning av sin konst på Grand Hotell med 31 tavlor och det blev en uppskattad tillställning med besök och några sålda tavlor. Det är helt magiskt att som14-åring redan vara en så skicklig konstnär. Natur och djur ligger henne varmt om hjärtat och att se hennes målningar är helt magiskt.

Nu har jag sålt några konstverk för att få in pengar till att köpa en egen häst. Det är min högsta dröm just nu, berättar Lina och tillägger:-

-Jag hoppas att det snart blir av.

Redan som liten hade Lina stort intresse för att teckna och vid 10-års ålder gick hon över till akrylmålningar. Nu när hon är 14 år har hon gått in ännu hårdare på konstens bana och som sagt, haft en första vernissage

Det berättas att när Lina gick i förskolan ritade de andra barnen streckgubbar medan hon gjorde detaljerade teckningar av bland annat Humlan och Musse Pigg.

Idag får Lina beställningar, bland annat här hon en kund som ville få sin hund avmålad.

Vi ska nu lägga Lina Liljefjälls namn på minnet och följa hennes konstnärliga framgångar.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr