Lili-Marie Wassdahl får diplom ”Årets fjällfararvän 2019”

nyheter

2020-02-27 På Campingen i Gäddede träffar vi Lili-Marie Wassdahl en solig sensommardag. Det blir en campingnatt och en stunds vandring på den fina campingen som hon driver. Ett ställe som med andra ord har "blommat under hennes vårdnad" och nu får hon också diplom som Årets fjällfararvän 2019.

Lili-Marie Wassdahl och hennes medarbetare, bland annat hennes bror Joe Wassdahl finns på Campingen i Gäddede och ser till att gästerna har det bra. Här har hon sett till att rusta upp och modernisera sedan hon tog över för ett antal år sedan.

Under sommaren har det som vanligt varit bra beläggning, inte av norskar i första hand, nej det har varit övervägande svenska turister.

-Vi har förstås många utländska gäster men i år har det i huvudsak varit svenskar som stannat till här. Annars brukar det vara norskar men inte i sommar, uppger Lili-Marie Wassdahl på Gäddede Camping en sen sommardag 2019.

Vid en rundvandring på den vackra platsen intill sjön finns det mesta en gäst önskar sig. Nere vid stranden har en motorcyklist slagit upp ett litet tält, gjort upp eld och är i färd med att laga mat. Han kommer från Österrike och uppger att det här är en av de vackraste platser han besökt. Han är helt lyrisk över stället. Denna tystnad är något fantastiskt och efter maten ska jag meta i sjön, uppger han.

Det står några husvagnar intill varandra på uppställningsplatsen, de har dukat upp till fest utanför och givetvis har de hissat norska flaggan på en liten ställning.

-I morgon ska vi åka vidare till Strömsund och handla, där finns det mesta vi behöver. Och så har vi ju ett mål för resan, vi har det kämpegott här, uppger de glada gästerna.

Lili-Marie är född i Småvassbränna och har sina hemtrakter kär, därför var det läge att komma tillbaka när Campingen skulle avvecklas av förra ägaren.

– Det blir väl inte så många timmars sömn under högsäsongen men jobbet är toppen och jag har mycket bra personal. Min bror har jag på plats och han får hoppa in lite var stans. Det saknas inte arbete, upplyser hon, men båda tycker att inget annat går upp mot att få bo och verka i den vackraste delen av världen!

Så går vi över till den fina utmärkelsen som tilldelades Lili-Marie Wassdahl Gäddede Camping för uppmärksammade insatser. Ett diplom ”Årets fjällfararvän 2019” utgivet av Fjällfararnas Gröna band och Fjällfararnas Vita band, med följande motivering:

Lili-Marie har visat på ett fantastiskt bemötande och genorisitet till fjällfarare Hon har gjort Gäddede till en logisk knutpunkt för alla som passerar fjällkedjan under sitt vita eller gröna band.

Text o Foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr